Tuesday, 31 May 2011

bila 1 sekolah dengan mak sendiri

bismillahirahmanirahim...


hehehe...senyum!..susah ke jadi anak cikgu?hmmm..itu la persoalan aku...seperti mana post aku yang lame dekat blog lame ada entry pasal aku masuk form 6 sys..aku post masa orientasi tu..takpe la abaikan...first time aku sekolah sekali dengan mak aku..mak aku cikgu dekat sys tu..sapa kenal tahu la kot..aku xdapat mana2 so tercampak la aku dekat form6 walaupun result aku ok..xde rezeki la sekarang..aku pasrah je walaupun sejak dari kecil aku memang takkan sekolah sekali dengan mak aku..bila dulu mak ak offer sekolah sys, aku reject bulat-bulat..dah la sekolah lelaki major ada hati nak aku sekolah situ...never!..haha

pe jadi bila aku 1 sekolah dengan mak aku?

1) cikgu-cikgu akan attack aku sebab aku selalu kena tunggu dekat bilik guru kanan, so cikgu-cikgu kelas aku dah kenal..so apa-apa kalau dekat kelas 6RK1, aku la kena...aku ingat lagi sejak dari orientasi, de seorang cikgu nama CIKGU KASTURI..cikgu ni sangat larhh suka tegur aku..panggil-panggil nama aku, pas2 bila cikgu tu jalan dengan cikgu-cikgu lain dia akan menjaja nama aku..ni la anak cikgu bla..bla..bla..senangnya aku jadi famous!..uwaaaa!...hahaha


2) aku jadi perhatian uppersix..selalunya aku akan mengelak ataupun senyap2 la pergi bilik mak aku tapi pernah sekali terkantoi depan ketua MPP form six time balik..dia nampak aku balik dengan mak aku...pas2 esoknya tersebar habis aku anak cikgu dekat kalangan upper six...yang deme ni dok usha-usha aku...bagi la cover sikit..adeiihh!..ada sekali aku balik dari rehat..aku lalu la depan 1 kelas upper six..aku lalu je deme semua keluar pas2 pandang aku..cakap-cakap .dak ni la anak cikgu bla...bla.bla..'


3) result aku jadi perhatian cikgu-cikgu dan selalu dibandingkan!...ni yang parah ni..cikgu-cikgu dok bertanya result aku pas2 tanya nape aku xdapat u la, poli la..macam2....bukan rezeki la!..tanya la jabatan pengambilan pelajar,...watpe tanya aku?..ok...kurang ajar..hahaa...giler apa aku nak jawab macam tu...


4) makcik kantin utamakan aku!..wohaa!..bila makcik kantin kenal aku anak cikgu, bila aku nak beli selalu dia utamakan aku..hahahaha..takut aku komplen ape?....pas2 kan..kalau pelajar lain dapat cawan plastik, aku dapat cawan kaca!..uwahahaha..istimewa betul..erk!..


lagi apa ek?banyak la yang XBEST dan yang BEST...

tapi sejujurnya susah la kalau 1 sekolah dengan mak atau ayah sendiri..bagi aku la...

tapi sekarang aku dah berhenti sekolah sys..mak aku suruh pergi kptm...aku pown ikut je la sementara tunggu rayuan upu..hope dapat la..amin...
formsix dekat sys aku dapat course science tapi aku rasa macam xminat aku tukar course kemanusiaan, aku amik sejarah..tapi JPN xluluskan pertukaran course aku lagi..so mak aku kata BERHENTI je..

actually

aku rasa BEST sangat sebab dah x 1 sekolah dengan mak aku!..uwahahha..payah wei...jadi perhatian..runsing aku nak belajar..sikit-sikit anak cikgu bla..bla..bla..





aku rindu mak ayah aku!bila nak balik ni???cepat la 2 minggu!..

2 comments:

ceritanadiah said...

waaaa... femes macam artissss lahhh . hehehe.

oneladybirdflowers said...

uwaaa!..tension adalah...adeiihh..sabar je la